Zoek
Lente
Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 201814 apr ’18

Alisdair Pickering wint de eerste prijs bij Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018

Winnaar Ricciotti's vijfde Grote Arrangeerwedstrijd bekend

Alisdair Pickering maakt beste symfonische Commodore 64-tune

Op zaterdagavond 14 april werd tijdens het slotoptreden van Ricciotti's Gametour de winnaar van Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd bekend gemaakt. Alisdair Pickering won met zijn arrangement van de muziek uit Overlord de eerste prijs, een cheque van €1.500,-. De vakjury bestond uit Bob Zimmerman (componist en arrangeur), Jeroen Tel (gamecomponist) en Leonard Evers (artistiek leider en dirigent Ricciotti). De publieksprijs ging met maar liefst 60% van de stemmen naar Vera van der Bie en haar Overlord Tango.

Uit het grote aantal inschrijvingen van Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd had de vakjury in een eerder stadium drie finalisten geselecteerd. De arrangementen van Vera van der Bie, Hinse Mutter en Alisdair Pickering werden tijdens het slotconcert in de Amsterdamse Amstelkerk door het Ricciotti ensemble ten gehore gebracht. De finalisten hadden hun eigen interpretatie gecreëerd van de videogamecomposities Savage en Overlord van gamecomponist Jeroen Tel.

Over het winnende arrangement van Alisdair Pickering zei de jury het volgende:

"Alisdair wist de muziek uit Overlord op perfecte wijze te orkestreren en had daarbij een groot gevoel voor klank, structuur en originaliteit. Hij wist met zijn arrangement alles perfect samen te laten komen".

Alisdair Pickering (afkomstig uit Engeland en sinds 2015 student Compositie/arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam) reageerde na afloop van de finale op het winnen van de eerste prijs:

"Hoewel ik wist dat ik een goed arrangement had gemaakt en tevreden was over het eindresultaat, had ik nooit durven dromen dat ik tot de finalisten zou behoren, laat staan deze wedstrijd zou winnen. Ik ben ongelofelijk blij!"

De tweede prijs, een cheque van €1.000,-, ging naar Vera van der Bie met haar interpretatie van Overlord die zij de Overlord Tango doopte. Hinse Mutter won de derde prijs á €750,- met zijn arrangement van de muziek uit Savage. De publieksprijs ging met maar liefst 60% van de stemmen naar Vera van der Bie.

Eerdere winnaars van Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd waren Thomas Beijer, Bert Pfeiffer en Damiano Pascarelli.

Finalisten Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018 bekend!

In de afgelopen maanden hebben de arrangeurs hard gewerkt aan hun arrangement van Jeroen Tel's muziek voor de Commodore64. De jury, bestaande uit Bob Zimmerman, Jeroen Tel en Leonard Evers, heeft alle arrangementen met veel plezier bekeken en beluisterd. Uit alle inzendingen zijn 3 finalisten gekozen.
De finalisten zijn (in alfabetische volgorde): Vera van der Bie, Hinse Mutter en Alisdair Pickering.
Vera en Alisdair maakten beiden een arrangement van de muziek bij Overlord. Hinse heeft de muziek van Savage gearrangeerd.

Het Ricciotti speelt de drie finalestukken tijdens de finale op zaterdag 14 april, om 19.30u uur in de Amstelkerk in Amsterdam. Daarna worden de 1e, 2e en 3e prijs én de publieksprijs uitgereikt. Iedereen is van harte welkom!

ARRANGEERWEDSTRIJD 2018
Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de vijfde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van Jeroen Tel, oorspronkelijk gecomponeerd voor de Commodore64 en Nintendo spelcomputers, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble.
De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Gametour (voorjaar 2018) en zullen tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld worden.
Alle drie de winnaars gaan met een fantastisch geldbedrag naar huis: de 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.

De finaledag vindt plaats op zaterdagavond 14 april 2018, om 19.30u in de Amstelkerk in Amsterdam.

Inschrijving staat open voor deelnemers woonachtig in Nederland. De deadline voor het insturen van je arrangement is 15 februari 2018.
Het arrangement duurt minimaal 3 en maximaal 5 minuten. De bezetting van het Ricciotti ensemble is:
• 2 fluiten (waarvan optioneel 1 piccolo)
• 2 hobo's
• 2 klarinetten in Bb
• 2 fagotten
• 2 hoorns in F
• 2 altsaxofoons (waarvan optioneel 1 sopraansaxofoon)
• 2 trompetten in Bb
• 1 trombone
• 1 slagwerk (drumset/klokkenspel/2 rototoms/divers klein slagwerk)
• 8 violen I
• 6 violen II
• 5 altviolen
• 4 celli
• 3 contrabassen (waarvan optioneel 1 jazzbas/basgitaar)

Composities en aanmelden
De composities van Jeroen Tel waar uit gekozen kan worden vind je hier.

Onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier. Meer informatie? Mail naar lindy@ricciotti.nl.

Maak kennis met Jeroen Tel
C64 music : Rubicon (intro) by Jeroen Tel
C64 music : Tomcat by Jeroen Tel
Kalender
  1. DatumEvenement
  2. 14 aprRicciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018
  3. TijdstipPlaats, locatieOpmerking
  4. 19:30 → 21:30Ricciotti ensemble,
    → Amstelkerk