Zoek

Tournees

2019
Aankomend

Ricciotti’s Kartuli Turi- Georgië Tour

27 jul t/m 9 aug ’19
©Wout Nooitgedagt/Jeroen Leonhard

Het Ricciotti verdiept zich deze zomer in de boeiende muziektraditie van Georgië. Dat doen we samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze. Tijdens Ricciotti's Kartuli Turi (Ricciotti's Georgische tour) spelen we werken van onder andere Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze. Ook lichte muziek van bijvoorbeeld de bekende Georgische zangeres Katie Melua komt aan bod. Na een week touren door Nederland reizen we af naar het prachtige Georgië om muziek te maken, met het publiek te communiceren en de Georgische cultuur beter te leren kennen. De tour bestaat uit een rondreis vanuit de hoofdstad Tbilisi. We duiken het lokale leven in via optredens in vluchtelingenkampen, ziekenhuizen, op scholen en andere sociale instellingen. Als vanouds zoeken we grote tegenstellingen en verrassende plaatsen op. Zo spelen we bijvoorbeeld in het historische centrum van Tbilisi maar ook in het industriële Chiatura.

2019
Aankomend

Najaarstournee

28 okt t/m 2 nov ’19
2019
Aankomend

Arrangeerwedstrijd 2019

2 nov ’19

ARRANGEERWEDSTRIJD DUIVELSTOUR
Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de zesde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van een van oorsprong Hollands kinderliedje, speciaal voor Ricciotti’s Duivelstour. Deze tour staat in het thema van hoe onze wereld te allen tijde doordrongen is van het kwaad, als tegenhanger van het goede. Arrangeer het liedje dan ook op een manier waarbij het zijn onschuld verliest, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble.

De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Duivelstour (najaar 2019) en worden tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld.
Alle drie de winnaars gaan met een fantastisch geldbedrag naar huis: de 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.

2020
Aankomend

Voorjaarstournee

1 t/m 12 apr ’20