Zoek

Nieuws

Nieuws
Nieuwe zakelijk leider Ricciotti ensemble benoemd

Hannah Soepenberg per 1 september zakelijk leider bij het Ricciotti

Hannah Soepenberg is de nieuwe zakelijk leider van het Ricciotti ensemble. Zij volgt Alexander Buskermolen op die het orkest sinds 2016 heeft geleid. Hannah is nu zakelijk leider bij Kameroperahuis te Zwolle. Met de overstap naar Ricciotti ensemble volgt zij haar maatschappelijk hart en brengt ze het vermogen met verschillende doelgroepen te kunnen communiceren het huis binnen. Hannah is in september nog bij beide instellingen betrokken en vertrekt per 1 oktober bij Kameroperahuis.

© Erik Franssen

Hannah Soepenberg
Hannah Soepenberg (Groningen, 1985) is opgeleid als organisatieantropoloog (Culture, Organization and Management) waar zij aan de VU een master in Diversity Management afrondde. Als muziekliefhebber startte zij haar carrière als producent bij het Nationaal Jeugdorkest en de NJO Muziekzomer. Daar bracht zij jarenlang klassieke muziek op logische en onlogische plekken. Vervolgens breidde zij haar zakelijke ervaring uit bij Kameroperahuis, eerst als junior zakelijk leider en daarna als zakelijk leider. Bij Kameroperahuis realiseerde zij, eveneens met jong talent, uiteenlopende producties waaronder het grote muziektheaterspektakel Welstaat (2018) in Drenthe.

Hannah en Ricciotti
Bestuur en artistieke directie van het Ricciotti ensemble zijn vol vertrouwen dat Hannah met haar zakelijke ervaring in de vereiste financieringsmix van vandaag, gecombineerd met haar muzikale achtergrond en visie op het culturele veld, het Ricciotti ensemble meeneemt naar de toekomst. Talentontwikkeling, inclusiviteit en diversiteit en het vermogen om altijd, overal en voor iedereen muziek te maken zijn daarbij de kernwaarden.

Hannah Soepenberg: “Het is mijn overtuiging dat een bijzondere en energieke concertervaring mensen met elkaar verbindt. Ik zie het als een belangrijke taak van de creatieve sector mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. In mijn ogen is het essentieel jonge talentvolle musici een sociaal bewustzijn mee te geven. Het Ricciotti wil met zijn optredens bovendien graag bijdragen aan een divers samengestelde culturele sector. Het Ricciotti is al bijna vijftig jaar toonaangevend eigenzinnig in de missie klassieke muziek overal en voor iedereen te brengen. Ik vind het een eer mijn loopbaan hier te mogen voortzetten.”

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier