Zoek

Nieuws

Nieuws
Vacature: Het Ricciotti zoekt een nieuwe zakelijk leider

Het Ricciotti ensemble zoekt een

zakelijk leider (V/M)

De nieuwe zakelijk leider van het Ricciotti ensemble is een ondernemende, ambitieuze manager, met grote affiniteit met cultuur, bij voorkeur met muziek. De zakelijk leider is maatschappelijk betrokken en is in staat die eigenschap om te zetten in concreet en prikkelend Ricciotti-beleid: live symfonische muziek als instrument om verbindingen te creëren in de samenleving. Zij/hij beschikt over zakelijk vernuft en heeft een talent voor het werven van fondsen, donateurs en sponsoren. Zij/hij heeft een uitstekende pen, is pragmatisch, stressbestendig en in staat om het Ricciotti helder te positioneren en op alle niveaus te vertegenwoordigen.

Een kleine impressie van je nieuwe werkplek

De zakelijk leider draagt de verantwoordelijkheid voor de aansturing van het team (2,8 fte, directe lijn met medewerkers marketing & communicatie en productie), voor het realiseren van de prestatieafspraken met de structurele subsidieverstrekkers en voor de financiële gezondheid van de organisatie als geheel.

In de komende periode ligt de aandacht in het bijzonder bij het formuleren van het meerjarige beleidsplan 2021-2024, het realiseren van een duurzame financieringsmix, het aangaan van strategische relaties en talentontwikkeling.

Functieomschrijving

Algemeen
• Voert de dagelijkse leiding over de organisatie
• Ontwikkelt, formuleert en effectueert het beleid
• Onderhoudt nauw contact met de artistiek leider, voor wie de zakelijk leider een belangrijke gesprekspartner is

Organisatie
• Is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor
• Legt verantwoording af aan het bestuur door middel van financiële rapportages en prognoses omtrent prestatieafspraken en financiële doelstellingen
• Is verantwoordelijk voor de tournees en projecten

Financiën
• Is verantwoordelijk voor de werving van fondsen, donateurs en sponsoren, inclusief de relaties met subsidiënten en particuliere donateurs
• Stelt jaarlijks, in samenspraak met de artistiek leider, een activiteitenplan, begroting en jaarverslag op
• Stelt de projectplannen en bijbehorende begrotingen op en legt middels projectverslagen verantwoording af aan betrokken partijen
• Is verantwoordelijk voor de financiële administratie van de organisatie, in samenwerking met een externe administrateur

Marketing en communicatie
• Formuleert een marketing- en communicatiestrategie en stelt aansluitend actieplannen op en werkt hierbij samen met de medewerker marketing en communicatie

Het betreft een baan voor gemiddeld 40 uur per week (fulltime). De zakelijk leider gaat mee op alle tournees. Er wordt een contract geboden voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt tussen € 2.589 en € 3.349 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (excl. vakantiegeld). Er is een pensioenregeling. Reiskosten worden vergoed.

Kandidaten sturen uiterlijk op zondag 9 juni aanstaande een sollicitatiebrief en cv, gericht aan het Bestuur van het Ricciotti ensemble, naar: rosa@ricciotti.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 17 en vrijdag 21 juni 2019 (beide dagen overdag).

Nadere informatie: Rosa Verkerke, tourneemanager, tel: 020-6246115 of rosa@ricciotti.nl.

Ricciotti – Overal en voor iedereen

Over het Ricciotti ensemble

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het brengt live symfonische muziek op plekken waar die normaliter niet klinkt. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het speelt op straat, in het asielzoekerscentrum, het weeshuis en de gevangenis, in het oude centrum van Havana, de Schotse Hooglanden of in het vliegtuig.

Een groot deel van de leden van het Ricciotti studeert aan het conservatorium; anderen zijn vergevorderde amateurs. Het orkest gaat drie keer per jaar op tournee; een deel van de zomertournee speelt zich af in het buitenland. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens honderd optredens, die altijd gratis toegankelijk zijn. Het management van het Ricciotti bestaat uit de directie (artistiek en zakelijk leider), een tourneemanager, een medewerker marketing en communicatie en een assistent artistiek leider, samen goed voor 2,9 fte.

Ricciotti's Eeuwige Radiotoer komt eraan!
©Wout Nooitgedagt/Jeroen Leonhard

We duiken deze tournee in de wereld van de radio. Precies 100 jaar geleden zond de Friese radiopionier Hanso Idzerda vanuit zijn woning in Den Haag het allereerste muzikale radioprogramma uit. Een enorme stap in de ontwikkeling van de media, misschien wel de grootste doorbraak sinds de uitvinding van de boekdrukkunst! Een idee dat enorme impact zou blijken te hebben op ons dagelijks leven, maar ook op de ontwikkeling van de muziek.
Het Ricciotti vliegt tijdens de Eeuwige Radiotoer door honderd jaar aan radiomuziek en doet dat samen met zanger Henk Kraaijeveld. Van de barok en klassiek tot jazz en popmuziek en met een vleugje nostalgie: het Ricciotti zendt het deze tournee allemaal uit!

Lees meer over Riciotti's Eeuwige Radiotoer

Podium Witteman Extra

Het Ricciotti ensemble was te gast bij Podium Witteman Extra! Ga lekker zitten voor de aflevering van een uur, met mooie beelden uit Cuba én uit de oude doos met onder andere het kinderprinsengrachtconcert 1998 o.l.v. Leon Berendse.

Bekijk hier de aflevering

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier