Zoek
Viool 2
Eva Scheltema
Ik ben Eva Scheltema. Op mijn zesde heb ik voor het eerst een viool vast mogen houden en sindsdien niet meer losgelaten. Enkele jaren later speelde ik met veel enthousiasme in het JON, op Woudschoten Muziekkamp en tijdens mijn studie Sociale Psychologie ook in het NSO en het Sweelinck orkest.

Toch heb ik mijn echte grote liefde in de muziek pas gevonden tijdens mijn universitaire uitwisseling in Zuid-Afrika. Daar ben ik voor het eerst in contact gekomen met jazz en improvisatie en dit heeft vanaf het eerste moment mijn hart gestolen.

Nu twee jaar later werk ik als muzikante, schrijf ik mijn eigen muziek en improviseer ik in jazz en elektronische muziek met zang en viool. Ik doe dit o.a. bij mijn elektronische live band genaamd Dialoque en bij het Jong Metropole/Metropole Academies. Daarnaast ben ik net met een solo project begonnen waar ik live electronics combineer met zang en viool. Het is voor mij een uitdaging om nieuwe geluiden en stijlen op te zoeken met mijn viool. Daarom kijk ik ook erg uit naar mijn eerste project bij het Ricciotti! Ik heb veel gehoord over hoe de kijk op muziek is veranderd voor oud-Ricciotti leden dus ik denk dat het Ricciotti, met zijn eigen unieke verhaal en muziekachtergrond, mij ook weer enorm zullen inspireren!