Zoek
Trompet
Abriel Feirrera
Mijn naam is Abriel. Mijn vader had een oude ingedeukte trompet rond liggen, en ik vond het als kind heel leuk om gekke koeien geluiden er op te maken. Toen ik 10 was en een instrument moest kiezen voor het harmonieorkest, besloot ik maar met trompet te beginnen.

Ik vond muziek altijd heel leuk, maar was niet zeker of ik er een carrière in wilde. Na 4 jaar studeren en nog 4 jaar in het bedrijfsleven in de VS was het duidelijk dat muziek toch mijn roeping was, en keerde ik terug naar Nederland om jazztrompet te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.

Muziek kan mensen in vervoering brengen. Door muziek overal en voor iedereen te spelen stapt het Ricciotti buiten de verwachtingen en hiëarchie die geassocieerd worden met een symfonieorkest. Ik vind het ook belangrijk dat we diverse muziekstijlen spelen op een hoog niveau. Je weet nooit wat iemand gaat raken - het zou een prachtig Romantisch vioollijntje kunnen zijn, of een popliedje, of een moderne soundscape. Het Ricciotti combineert alles dat mooi en leuk is aan muziek en leven, en ik ben heel blij dat ik erin speel!