Zoek
Saxofoon
Mathilde van der Meij
Na een geweldig tournee naar Schotland (zomer 2017), kan en wil ik het Ricciotti niet meer uit mijn leven wegdenken. Vanaf de eerste dag was het Ricciotti als een warm bad; betrokken, gezellig en open. Het was ontroerend om te zien hoe we met dit orkest zulke oprechte reacties teweeg brachten. Dan besef je pas echt de ware essentie van muziek!

Mijn naam is Mathilde en na een sterkte twijfel tussen conservatorium klassiek saxofoon en University College Utrecht, heb ik voor het laatste gekozen, waar ik nu voornamelijk politics en art history studeer. Hoewel ik geen muziek studeer, speelt het een enorme rol in mijn leven en een tweede bachelor in saxofoon spookt nog altijd door mijn hoofd. De combinatie van kunstgeschiedenis en muziek lijkt me bovendien erg interessant. Zomercursus Woudschoten, het NJFO, harmonie Aurora, maar ook lichte muziek in bandjes hebben verschillende rollen gespeeld in mijn muzikale ontwikkeling; nu is het Ricciotti aan de beurt! Naast saxofoon spelen, speel ik ook piano en zing ik de hele dag.

Ik ben blij dat het Ricciotti een goede balans biedt van gezelligheid, goede muziek en een verschillend repertoire, maar bovenal dat het Ricciotti zijn zo diverse publiek onder alle omstandigheden weet te raken. Of het nou de ogen van een opa, een kind, een gedetineerde of een passendere voorbijganger zijn, alle ogen stralen.