Zoek
Hoorn
Lindy Karreman
Hoi! Ik ben Lindy en ik ben bij het Ricciotti sinds 2012. Als kind van 8 zag ik de hoorn en ik moest en zou die grote toeter hebben. Nooit heb ik hier spijt van gehad. In 2015 heb ik mijn Bachelor diploma's Hoorn en Harmonie- en Fanfaredirectie gehaald in Amsterdam en in 2017 mijn Master diploma Hoorn in Antwerpen. De hoorn is het meest fantastische instrument omdat het zo veelzijdig is. Het klinkt prachtig met strijkers, mengt geweldig met hout maar kan ook enorm scheuren met het koper mee. En zeg nou zelf: zonder de hoorn zouden de meeste films maar saaie muziek hebben...

Deze foto is gemaakt door Frans Boom tijdens ons lijflied: 'de Gepikte Vogel' van Jurriaan Andriessen. Hierbij doen de hoorns en de klarinetten een wedstrijd wie de gekste plek vindt om te spelen.

Met het Ricciotti kom ik op heel bijzondere plaatsen. Zo ook op plaatsen waar geen mens ooit zou moeten zijn, zoals een blijf-van-mijn-lijf-huis. De mensen voor wie wij muziek maken, hebben vaak veel meegemaakt en zijn soms ver verwijderd van het licht aan het einde van de tunnel. Met het Ricciotti maken wij dat die mensen, al was het maar voor even, zich een moment buiten die tunnel kunnen voelen.
Fotograaf: Frans Boom