Zoek
Nieuws
Audities voor de Voorjaarstournee
25 t/m 5 mei ’19

Ga je mee op voorjaarstournee? We hebben nog plek voor een trompet (jazz/klassiek), fagot en hobo! We touren van 25 april t/m 5 mei. Bekijk de trailer voor een impressie van het orkest en meld je aan!

Het Ricciotti ensemble is het meest maatschappelijk betrokken orkest van Nederland. We spelen overal en voor iedereen. Als je meespeelt, zie je een gevangenis en een asielzoekerscentrum van binnen en kom je in aanraking met zowel gelijkgestemden als mensen die nooit eerder een viool van dichtbij zagen.
Ook doe je kennis op van uiteenlopende muziekstijlen, leer je hoe je je nog beter kunt presenteren op het podium en krijg je alle kans om je te ontwikkelen op het artistieke, sociaal-maatschappelijke en/ of organisatorische vlak.

Lees meer hier
Tournees

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici. We spelen overal en voor iedereen symfonische muziek. Sinds de oprichting in 1970 speelt het Ricciotti voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Het orkest speelt tijdens de drie tournees per jaar op straat, in het asielzoekerscentrum, verzorg- en verpleeghuizen en in de gevangenis, maar ook in het buitenland.
Bekijk hier onze trailer.

Lees meer over onze tournees
Nieuws
18.12.2018
Terugblik Ricciottiando en Cuba

Als eerste Nederlandse orkest gingen we op tournee naar Cuba. Wat was het een bijzonder avontuur, vol prachtige muzikale ontmoetingen en culturele uitwisselingen. We hebben genoten van het spelen van het prachtige Cubaanse repertoire van alle tijden en stijlen. We speelden voor de Cubanen, maar vooral ook met de Cubanen. Cuba, bedankt voor jullie gastvrijheid! Bekijk op op de tourneepagina de foto's en video's en geniet mee!

 Lees meer
©Wout Nooitgedagt
01.10.2018
Mini-serie Ricciottiando en Cuba

Het Ricciotti wordt tijdens Ricciottiando en Cuba twee tournees gevolgd door tv-maker Bas Westerweel en cameraman/editor Peter Bouwmans. Centraal staat de unieke missie en werkwijze van het Ricciotti en de dubbeltournee 'Ricciottiando en Cuba'.

 Bekijk hier alle afleveringen
01.10.2018
Het Ricciotti gaat naar Cuba, help je mee?

Het Ricciotti gaat op avontuur naar Cuba! Als eerste Nederlandse symfonieorkest ooit zullen we tussen 10 en 19 november 2018 dit unieke land met een rijke muzikale traditie bezoeken en in 7 (speel)dagen meer dan 20 optredens voor én met de Cubaanse bevolking spelen.

 Lees Meer
Missie

Het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble is er voor alle mensen en brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. Wij maken live symfonische muziek voor iedereen toegankelijk. Muziek verbindt, maakt je vrij, kan je raken, doet je bewegen, nadenken en voelen. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van ons orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen.

 Missie
Hall of Fame

De Hall of Fame is een project dat de duurzame kracht van het Ricciotti in kaart brengt en biedt voorbeelden van oud-leden die in hun dagelijkse praktijk nog altijd het Ricciotti-gedachtegoed op hun eigen wijze uitdragen. Als vertrekpunt vertellen de volgende mensen/koppels/groepen waar ze nu staan, en wat ze in hun werkzaamheden nog altijd meenemen van hun ervaringen bij het Ricciotti Ensemble.

 Hall of Fame
Organisatie

Het Ricciotti ensemble is een orkest bestaande uit 42 jonge musici. Het heeft zich ten doel gesteld om symfonische muziek van kwaliteit te brengen op plaatsen waar deze normaliter niet klinkt.

 Organisatie
In Beeld

In bijna 50 jaar Ricciotti is er een enorme collectie beeldmateriaal verzameld. Op onze website laten we per decennium de mooiste, leukste, spannendste en meest sprekende beelden zien. Ook zijn er de afgelopen jaren documentaires en zelfs een eigen mini serie gemaakt, vaak rondom een tournee naar een bijzondere bestemming. Neem een kijkje en beleef alle tournees opnieuw!

Het Ricciotti ensemble in 1970 met ons motto uit die tijd (en nog altijd actueel)

Fotograaf onbekend
Steun ons

Het Ricciotti kan zijn missie enkel uitvoeren met de hulp van anderen. Ons principe dat ieder optreden gratis toegankelijk moet zijn betekent dat het geld dat nodig is om drie maal per jaar op tournee te gaan ergens anders vandaan moet komen. Gelukkig kan het Ricciotti al vele jaren rekenen op de steun van vele kleine en enkele grote financiële partners. Het Fonds voor de Cultuurparticipatie en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten erkennen al vele jaren het belang van het Ricciotti in onze samenleving en hebben ook voor de komende jaren hun financiële steun toegezegd.

Het Ricciotti anno 2017 zit vol ambitie en om alle plannen mogelijk te maken blijven wij op zoek naar meer partners, groot en klein. Lees hier over onze plannen en wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Het Ricciotti ensemble in de Groene Engel te Oss, oktober 2015.

Hans Kreutzer
Audities

Ben jij enthousiast geworden over onze missie en wil jij met jouw talenten bijdragen aan een groter geheel? Zie jij de kansen die het Ricciotti jou biedt om door te kunnen groeien als musicus en als mens? Meld je dan aan voor de eerstvolgende audities. Op deze pagina vind je meer informatie over de aankomende audities, vacatures, het auditieproces, wat jij van het Ricciotti mag verwachten en wat wij van jou vragen.

 Auditions
Contact

Bekijk hier de mogelijkheden om met het orkest in contact te komen. Het kantoor is vijf dagen per week bereikbaar en vragen per mail worden binnen enkele dagen beantwoord. Heb je suggesties voor het orkest en de organisatie? Meld het ons, we staan open voor nieuwe ideeën.