Search
Hall of Fame
Gijs Kramers
Altviool van 1995-1999, dirigent van 2006-2013

Gijs studeerde altviool en werd in 2001 benoemd tot plaatsvervangend aanvoerder in het Nederlands Balletorkest. Sinds 2002 maakt hij deel uit van The Philharmonia Orchestra in Londen.


Als altviolist van het Ruysdael Kwartet treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland en behaalde hij vele nationale en internationale prijzen, zoals de Kersjes Prijs, en de Prix de la SACEM op het internationale strijkkwartetconcours in Bordeaux. Sinds 2011 is Gijs Kramers als hoofdvakdocent verbonden aan hogeschool Codarts in Rotterdam.

Zijn dirigeercarrière begon in 2005. Een jaar later werd hij benoemd tot artistiek leider en dirigent van het Ricciotti. Hij volgde masterclasses bij Peter Stark in Londen en dirigeerde in 2010 in de finale van de “International Conducting Masterclass” in Pitest, Roemenië. Ook is hij vaste dirigent van strijkorkest Metamorphosen en leidde hij in 2014 en 2016 het Nederlands Strijkers Gilde. Hij is regelmatig te gast bij verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Nieuw Ensemble, met wie hij in 2012 debuteerde.
Gijs schreef een groot aantal composities en arrangementen, uitgevoerd door het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Ricciotti Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, het Nederlands Studenten Orkest, het Amstel Kwartet en LUDWIG.


“Bij Ricciotti leer je waarom muziek bestaat, en dat vergeet je nooit meer. Op wat voor manier je dan ook met het orkest te maken hebt gehad.”