Search
Hall of Fame
Bas Wiegers

viool van 1994-1996
dirigent van 1998 / 2000-2005

Bas Wiegers studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Freiburg. Na een succesvolle carrière als violist heeft hij zich in de loop der jaren als dirigent ontwikkeld.
Hij is vaste gast bij het Weense ensemble Klangforum Wien en leidde daarnaast vele ensembles and orkesten in het binnen- en buitenland, waaronder het Rotterdams Filharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, WDR Symphonieorchester Köln, Het Gelders Orkest, philharmonie zuidnederland, Noord Nederlands Orkest, Britten Sinfonia, Athens State Orchestra, Estonian National Symphony, Asko|Schönberg, MusikFabrik en Ensemble Modern.

Hij ontving van het Kersjesfonds zowel de vioolbeurs (1999) als de directiebeurs (2009). Van het Fonds Podiumkunsten ontving hij de Momentumbeurs (2014), om zich te verdiepen in podiumpresentatie en uitvoeringspraktijk in de podiumkunsten.

Quote:
Bijna elke dag realiseer ik me hoeveel invloed mijn tijd bij Ricciotti op me heeft gehad. De vrijheid die het me als jonge vioolstudent heeft gegeven en de veelzijdigheid die ik er als beginnende dirigent heb moeten ontwikkelen, zijn beslissend geweest voor alle paden en paadjes die ik heb bewandeld en nog altijd bewandel.

Bas Wiegers

©Marco Borggreve