Zoek

Audities

Algemene Informatie

Bij het Ricciotti ensemble doe je kennis op van uiteenlopende muziekstijlen, leer je hoe je je nog beter kunt presenteren op het podium en krijg je alle kans om je te ontwikkelen op het artistieke, sociaal-maatschappelijke of organisatorische vlak.
Het Ricciotti ensemble is het meest maatschappelijk betrokken orkest van Nederland. Als je meespeelt, zie je een gevangenis en een asielzoekerscentrum eens van binnen en kom je in aanraking met zowel gelijkgestemden als mensen die nooit eerder een viool van dichtbij zagen.

Driemaal per jaar gaan we op tournee; bijna altijd is dat in vakantieperiodes. Om mee te mogen, moet er natuurlijk plek zijn en dien je eerst auditie te doen. Voor iedere tournee komen plekken vrij; een paar maanden voor een nieuwe tournee wordt bekend wie er allemaal weer meegaan en wie niet. Naast de auditiefragmenten die je per mail toegestuurd krijgt, wordt er van je verwacht dat je een solo stuk naar keuze van ca. 5 minuten voorbereidt. Er is geen piano aanwezig bij je auditie.

Beschikbare Posities
Fluit
Hobo
Klarinet
Fagot
Hoorn
Trompet
Eerste viool
Altviool
Cello
Auditie Data

Data 2021
In augustus gingen we op 1,5-meter tournee door Nederland omdat we ook in deze tijden zoveel mogelijk overal en voor iedereen willen optreden. We gaan in januari niet het land in, maar focussen ons achter de schermen (en op veilige afstand) in een apart strijkers- en blazersweekend op samenspel en het uitdiepen van nieuwe concepten.

2, 3 en 4 januari - strijkersweekend
8, 9 en 10 januari - blazersweekend

Instructie audities:

Vul het auditie formulier in (zie hieronder). Je ontvangt dan z.s.m. 3 orkestfragmenten per e-mail. Maak vervolgens een auditie-video met de volgende elementen:

o Noem jouw naam en vertel wat je gaat spelen
o voordrachtstuk van max. 5 minuten
o De 3 toegezonden orkestfragmenten (let op: deze in één take, dus achter elkaar door, worden opgenomen).
o Stuur deze video in vóór 9 december, de uitslag wordt vanaf 11 december gecommuniceerd.

Profiel

Het Ricciotti ensemble is een orkest voor muziekvakstudenten en (ver)gevorderde amateurs. De gemiddelde leeftijd van de orkestleden is ongeveer 22 jaar. De minimumleeftijd is 18 jaar en tot je dertigste kun je deelnemen aan de audities. Hieronder kun je je aanmelden. Ben je geïnteresseerd, maar staat je instrument er niet bij of kun je de eerstvolgende tournee niet, laat dan toch je gegevens achter via info@ricciotti.nl: zodra er weer audities uitgeschreven worden, krijg je bericht.

Onderstaande tourneedata zijn inclusief repetitieperiode

Aankomende Tournees
2 t/m 4 jan ’21
8 t/m 10 jan ’21
Auditieformulier

Vul het formulier in om je aan te melden en voor meer informatie over de auditieprocedure.

Ga naar het Auditieformulier
Auditieformulier
Vul dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *

E-mailadres *

Telefoon nummer

Instrument *

Bericht *

Bedankt voor je aanmelding, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.