Zoek

Nieuws

Nieuws
Vacatures voor de GameTour: audities!
Trailer audities Ricciotti ensemble

Er zijn weer plekken beschikbaar binnen het Ricciotti! Voor onze voorjaarstournee - de GameTour - hebben we plaats voor de volgende instrumenten: viool, altviool, cello, fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet en trombone. Meld je nu aan via auditiepagina en het bijbehorende online auditieformulier.

Tourneedata: 4 t/m 8 april repetities. Aansluitend van 9 t/m 14 april tournee door heel Nederland met minimaal 25 optredens.

Wijziging aanvangstijd optreden De Buitenhof in Amsterdam

Vanavond woensdag 3 januari speelt het Ricciotti een optreden in De Buitenhof, Nieuwe Herlaer 2 te Amsterdam. De aanvangstijd van het optreden is gewijzigd in 18.00 uur (was 18.30 uur). Het optreden duurt tot omstreeks 19.00 uur en is openbaar toegankelijk.

Wijzigingen aanvangstijden optredens in Dieren 2-1-2017

De optredens vandaag (2-1-2018) in Dieren hebben een andere aanvangstijd dan oorspronkelijk gepland. Het optreden bij Intermezzo start om 14.00 uur en duurt 60 minuten. Het optreden bij Beverode start om 15.30 uur en duurt ook 60 minuten.
De adressen van beide locaties staan in de tourneekalender. Hopelijk tot ziens bij één van deze optredens.

De Beestenbende gaat bijna van start!

Kom uit je winterslaap, Ricciotti’s Beestenbende gaat van start! Een muzikaal feest vol muziek over dieren. Voor deze tournee componeerde Trevor Grahl een stuk vol hilariteit, dierengeluiden en bijna-ontploffingen dat doet denken aan de gekte van Coyote & Road Runner en Tom & Jerry. Het meest kwaakmakende orkest van Nederland nestelt zich op de gekste locaties zoals een asiel, dierentuin, kinderboerderij, theater, kerk en manege. Dus trek je dierenkostuum aan, neem je huisdier of knuffel mee en kom luisteren!

Sterre Konijn

©Wout Nooitgedagt
Doe mee aan Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018

Het is weer zover! Het Ricciotti ensemble schrijft voor de vijfde keer een open, landelijke arrangeerwedstrijd uit. Uniek in Nederland.
Deelnemers bewerken de muziek van Jeroen Tel, oorspronkelijk gecomponeerd voor de Commodore64 en Nintendo spelcomputers, voor de volledige bezetting van het Ricciotti ensemble. De drie beste arrangementen worden opgenomen in het repertoire van Ricciotti’s Gametour (voorjaar 2018) en zullen tijdens deze tournee meerdere keren gespeeld worden.
Alle drie de winnaars gaan met een fantastisch geldbedrag naar huis: de 1e prijs is € 1500, de 2e prijs € 1000 en de 3e prijs € 750.
De finaledag vindt plaats op zaterdagavond 14 april 2018, om 19.30u in de Amstelkerk in Amsterdam.
Lees hier alles over de de arrangeerwedstrijd.

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier