Zoek

Nieuws

Nieuws
We zijn op zomertournee, kom ook!

We zijn op zomertournee! Van 7 t/m 19 augustus spelen we door heel Nederland, overal en voor iedereen. Kijk hier wanneer we in de buurt zijn: Ricciottiando en Cuba

© Wout Nooitgedacht
Het Ricciotti zoekt een nieuwe tourneemanager

Straatsymfonieorkest Ricciotti zoekt tourneemanager (V/M) (0,5 fte)

Nederlands bekendste straatsymfonieorkest zoekt per 1 december 2018 een tourneemanager die het orkest naar nieuwe plekken en nieuw publiek kan loodsen. Houd jij van een stevige uitdaging, kom jij tot bloei in een spannende muzikale omgeving en steek jij als eerste de handen uit de mouwen? Solliciteer dan nu voor de leukste baan binnen de podiumkunsten.

Als tourneemanager bij het Ricciotti is geen werkdag het zelfde. In de aanloop naar de drie tournees per jaar werk je vanuit kantoor om te zorgen dat de (gemiddeld) 120 optredens per jaar zijn vastgelegd en dat de balans tussen alle soorten publiek en locaties wordt bewaakt. Je gaat geregeld op pad om nieuwe speelplekken te bezoeken en weet daarbij geschikte partners aan het Ricciotti te verbinden. Eenmaal op tournee ben je als een vis in het water en zorg je ervoor dat het orkest optimaal kan functioneren. Je bent niet bang voor lange dagen en weet tegenslagen onderweg om te toveren tot spontane succesjes. Je bent het aanspreekpunt voor contactpersonen én het orkest en hebt daarbij een natuurlijk gezag dat naar iedereen vertrouwen uitstraalt.

Taakomschrijving
De tourneemanager is verantwoordelijk voor de volgende zaken:
• Boeken en inplannen van ± 120 optredens per jaar over 3 tournees
• Onderhandelen van uitkoopsommen en overige voorwaarden
• Alle logistieke zaken rondom tournees en overige activiteiten
• Communicatie met de orkestleden
• 24/7 aanwezig bij het orkest tijdens de tournees
• Verantwoordelijk voor tourneebudgetten en targets
• Levert input over tourneethema’s en marketinguitingen
• Rapporteert aan de zakelijk leider

Functie-eisen
• Grote affiniteit met muziek/orkesten/podiumkunsten
• Voelt zich verbonden met de artistieke, maatschappelijke en educatieve doelstellingen van het Ricciotti
• Doortastend, weet van aanpakken en staat makkelijk voor een grote groep mensen
• Extreem oplossingsgericht; problemen bestaan niet
• Flexibel, communicatief en sociaal sterk
• In bezit van rijbewijs B

Het betreft een baan van 0,5 fte (20 uur), uitgaande van een 40-urige werkweek in fulltime dienstverband. Dit is exclusief tourneedagen, die integraal deel uitmaken van de werkzaamheden. De contractperiode gaat in op 1 december 2018 en wordt voorafgegaan door een inwerkperiode in de maanden oktober en november 2018. Salariëring, afhankelijk van leeftijd en ervaring, tussen 2.400,- en 2.850,- bruto per maand (genoemde bedragen zijn op basis van 1,0 fte ofwel fulltime dienstverband). Genoemde bedragen zijn exclusief vakantiegeld en pensioenregeling. Werkdagen in overleg.

Graag ontvangen wij vóór 1 september 2018 een brief met motivatie en C.V. geadresseerd aan Stichting Ricciotti ensemble, t.a.v. Alexander Buskermolen, Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam. Digitaal kan dit via alexander@ricciotti.nl. Eventuele inlichtingen kunnen via dit e-mailadres of telefonisch via 020-6246115 worden gedaan.

Over het Ricciotti
Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 jonge, geestdriftige musici. Het orkest heeft een heldere sociale missie: live symfonische muziek spelen op plekken waar die gewoonlijk niet klinkt, voor mensen die doorgaans niet in aanraking (kunnen) komen met een symfonieorkest. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het orkest speelt tijdens de drie tournees per jaar op straat, in het asielzoekerscentrum, verzorg- en verpleeghuizen en in de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo speelde het Ricciotti in Brazilië, Rusland, Turkije en Schotland. De leden van het Ricciotti zijn afkomstig uit heel Nederland, vaak ook daarbuiten. Het grootste deel van de musici studeert aan het conservatorium. Jaarlijks geeft het Ricciotti minstens 120 optredens, alle gratis toegankelijk. Het kantoor van het Ricciotti ensemble bestaat uit vijf personen, samen goed voor 2,5 fte.

www.ricciotti.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Het Ricciotti ensemble gaat naar Cuba, help je mee?
Bekijk hier de video


Heb je het al gehoord? Het Ricciotti gaat op avontuur naar Cuba! Als eerste Nederlandse symfonieorkest ooit zullen we tussen 10 en 19 november 2018 dit unieke land met een rijke muzikale traditie bezoeken en in 7 (speel)dagen meer dan 20 optredens voor én met de Cubaanse bevolking spelen.

Waarom naar Cuba? Het land leeft, net als het Ricciotti voor de muziek, we willen heel graag op tournee samen met de Cubaans-Nederlandse jazzpianist Ramón Valle en... het Ricciotti gaat graag naar plekken waar een symfonieorkest niet gauw komt. Symfonische muziek op straat? Ja ook de Cubanen staan daarvan te kijken!

We hebben nog niet al het geld bij elkaar om de tournee te dekken. We willen je vragen of je het Ricciotti wilt steunen met een financiële bijdrage. Groot of klein, we zijn overal blij mee!
Als bedankje zullen we je in december uitnodigen voor een swingende Cubaanse reünie met filmvertoning, live muziek en natuurlijk Cubaanse hapjes en drankjes.

JA, IK HELP GRAAG MEE!


Inzamelingsactie
Ook organiseert het Ricciotti speciaal voor alle jonge Cubaanse muzikanten die we daar gaan ontmoeten een inzamelingsactie. Dit keer gaat het niet om geld, maar om rieten, snaren, onderhoudsmaterialen voor alle soorten instrumenten en zelfs bladmuziek.
Door de politieke situatie op het eiland en het nog altijd geldende Amerikaanse handelsembargo, zijn dergelijke spullen niet te krijgen. We willen al die muzikanten verrassen door met dozen vol muzikale benodigdheden in Havana aan te komen. Heb je spullen die je kunt en wilt missen? Of heb je gouden contacten met leveranciers en weet je ze te verleiden tot sponsoring? Stuur dan even een mailtje naar alexander@ricciotti.nl om de praktische zaken en kansen te bespreken.


Alvast veel dank voor je steun!

©Wout Nooitgedagt
Vacatures voor Ricciottiando en Cuba: audities!

Er zijn weer plekken beschikbaar binnen het Ricciotti! Voor onze zomer en najaarstournee – Ricciottiando en Cuba - door Nederland en Cuba is er plek voor viool, altviool, cello, contrabas (klassiek/jazz en basgitaar), saxofoon, fagot.

Audities: 3 en 4 juni

Tourneedata
Zomertournee 2018 (1 - 19 augustus) in Nederland
Repetitieweekend (26 - 28 oktober) in Nederland
Herfsttournee 2018 (10 - 19 november) in Cuba

Klik hier voor alle informatie.

©Wout Nooitgedagt
Winnaar Ricciotti's vijfde Grote Arrangeerwedstrijd bekend

Alisdair Pickering maakt beste symfonische Commodore 64-tune

Op zaterdagavond 14 april werd tijdens het slotoptreden van Ricciotti's Gametour de winnaar van Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd bekend gemaakt. Alisdair Pickering won met zijn arrangement van de muziek uit Overlord de eerste prijs, een cheque van €1.500,-. De vakjury bestond uit Bob Zimmerman (componist en arrangeur), Jeroen Tel (gamecomponist) en Leonard Evers (artistiek leider en dirigent Ricciotti). De publieksprijs ging met maar liefst 60% van de stemmen naar Vera van der Bie en haar Overlord Tango.
Lees hier alles over de Arrangeerwedstrijd

Alisdair Pickering, winnaar Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd

Gametour

Van 9 t/m 14 april zijn we op Gametour! Lees hier alles over de tournee, en wanneer we waar te vinden zijn.

Finalisten Ricciotti's Grote Arrangeerwedstrijd 2018 bekend!

In de afgelopen maanden hebben de arrangeurs hard gewerkt aan hun arrangement van Jeroen Tel's muziek voor de Commodore64. De jury, bestaande uit Bob Zimmerman, Jeroen Tel en Leonard Evers, heeft alle arrangementen met veel plezier bekeken en beluisterd. Uit alle inzendingen zijn 3 finalisten gekozen.
De finalisten zijn (in alfabetische volgorde): Vera van der Bie, Hinse Mutter en Alisdair Pickering.
Vera en Alisdair maakten beiden een arrangement van de muziek bij Overlord. Hinse heeft de muziek van Savage gearrangeerd.

Het Ricciotti speelt de drie finalestukken tijdens de finale op zaterdag 14 april, om 19.30u uur in de Amstelkerk in Amsterdam. Daarna worden de 1e, 2e en 3e prijs én de publieksprijs uitgereikt. Iedereen is van harte welkom!

Finalisten Arrangeerwedstrijd half maart bekend gemaakt

De deadline voor het inschrijven voor de arrangeerwedstrijd is gepasseerd en de jury verheugt zich op het beluisteren van alle arrangementen. De finalisten worden half maart bekendgemaakt!

Ricciotti dirigent wint Kersjes Stipendium voor jonge dirigenten

Met veel plezier kan het Ricciotti ensemble melden dat onze artistiek leider en dirigent Leonard Evers op 2 december het Stipendium voor jonge dirigenten krijgt uitgereikt door Het Kersjes Fonds in Het Concertgebouw Amsterdam. Met deze prestigieuze prijs krijgt Leonard de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen als dirigent, iets dat uiteraard ook het Ricciotti ten goede zal komen. Van harte gefeliciteerd Leonard!

Tournee Blog

Wil je meer lezen over onze vorige tournees

klik dan hier