Zoek
Trombone
Hugo Santos
Hallo, ik ben Hugo Santos, ik kom uit Madeira en ik ben dertig jaar. Een van mijn sterke punten is geduld. Ik ben heel geduldig, wat van belang is voor een stabiele prestatie en een rustige manier van leven, zowel in de muziekwereld als daarbuiten. Ik ben ook heel sociaal en gedij meestal goed in nieuwe omgevingen en uitdagende situaties; bij elke gelegenheid heb ik een grote glimlach op mijn gezicht!

Op zesjarige leeftijd begon ik met mijn muziekstudie, bij mijn vader die dirigent, componist, dirigent en muziekleraar is. Op tienjarige leeftijd heb ik me ingeschreven bij het Conservatorium - School of Arts, op Trombone en Piano. Tijdens de acht jaar durende cursus heb ik solorecitals, en kamerrecitals gegeven en bij het Conservatoriumorkest van Madeira gespeeld. Mijn eerste optreden in een professioneel orkest was op mijn achttiende, als tweede trombonespeler in het Madeira Classic Orchestra. Ook heb ik meegedaan aan een aantal internationale muziekcompetities en won ik de 1e prijs Trombonesolo en Trombone Quartet bij The International Competition of Young Performers in Madeira. Na een aantal jaren begon ik aan mijn bachelor muziek (trombone), aan de School of Applied Arts de Castelo Bronco, ik was toen vijfentwintig jaar. Daar heb ik ook gespeeld bij het ESART Symphonic Orchestra. Ik heb drie jaar bij leraar Alexandre Vilela gestudeerd. Momenteel heb ik net het eerste jaar van mijn Master op Trombone afgerond aan het Koninklijk Conservatorium, bij Pete Saunders, Brandt Attema en Tim Downing.

Een van de belangrijkste redenen van mijn interesse in het Ricciotti is dat ik heel eager ben om contacten met nieuwe muzikanten van over de hele wereld op te doen, en culturen, ideeën en uiteenlopende standpunten uit te wisselen. Ik wil ook graag van mijn nieuwe collega's leren, en ze op welke manier dan ook helpen.
Ik geloof dat het belangrijkste aspect van muziek bestaat uit het spelen met gevoel en je emoties laten stromen.